Čas prípravy: 15 minút Čas varenia: 15 minút
Zoznam prísad na prípravu Cestoviny s tuniakom, citrónom a kaparami pre 4 osoby
Na prípravu tohto jednoduchého, ale chutného receptu budete potrebovať tieto suroviny
- 350 g krátkych cestovín (penne, farfalle atď.)
- 200 gramov tuniaka z konzervy
- Šťavu a kôru z 1 neošetreného citróna
- 2 polievkové lyžice solených kapár
- 2 strúčiky cesnaku
- Extra panenský olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Tu je podrobný postup výroby cestovín s tuniakom, citrónom a kaparami:
- Vo veľkom hrnci priveďte do varu veľa vody.
- Medzitým si na panvici zohrejeme extra panenský olivový olej, pridáme nasekaný cesnak a pár minút restujeme.
- Pridajte rozdrobeného tuniaka a opláchnuté kapary a nechajte ich pár minút ochutiť.
- Stlačte citrón a pridajte šťavu do panvice spolu s nastrúhanou kôrou. Nechajte variť ďalších 5 minút.
- V omáčke orestujte cestoviny al dente, podľa potreby pridajte naberačku vody na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Diétny recept
Táto lahodná cestovina s tuniakom, citrónom a kaparami má približne 450 kalórií na porciu. Môžete znížiť príjem kalórií nahradením extra panenského olivového oleja nízkotučným olejom alebo odstránením cesnaku. Pamätajte, že vyvážená strava musí byť pestrá a vyvážená.
Tipy a variácie
Možno budete chcieť pridať nádych sviežosti svojim cestovinám s tuniakom, citrónom a kaparami pridaním nasekanej petržlenovej vňate alebo čerstvej rukoly na konci varenia. Ak dávate prednosť pikantnejšej chuti, môžete pridať štipku drvenej červenej papriky. Pamätajte, že recept je len návod – experimentujte a bavte sa v kuchyni! Vychutnajte si jedlo!
Obsah