Chuť mora: Cestoviny s tuniakom, citrónom a kaparami à la Mamma

Image
© Janne

Čas prípravy: 15 minút Čas varenia: 15 minút

Zoznam prísad na prípravu Cestoviny s tuniakom, citrónom a kaparami pre 4 osoby

Na prípravu tohto jednoduchého, ale chutného receptu budete potrebovať tieto suroviny

  • 350 g krátkych cestovín (penne, farfalle atď.)
  • 200 gramov tuniaka z konzervy
  • Šťavu a kôru z 1 neošetreného citróna
  • 2 polievkové lyžice solených kapár
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ a korenie podľa chuti
© Janne

Príprava

Tu je podrobný postup výroby cestovín s tuniakom, citrónom a kaparami:

  1. Vo veľkom hrnci priveďte do varu veľa vody.
  2. Medzitým si na panvici zohrejeme extra panenský olivový olej, pridáme nasekaný cesnak a pár minút restujeme.
  3. Pridajte rozdrobeného tuniaka a opláchnuté kapary a nechajte ich pár minút ochutiť.
  4. Stlačte citrón a pridajte šťavu do panvice spolu s nastrúhanou kôrou. Nechajte variť ďalších 5 minút.
  5. V omáčke orestujte cestoviny al dente, podľa potreby pridajte naberačku vody na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Diétny recept

Táto lahodná cestovina s tuniakom, citrónom a kaparami má približne 450 kalórií na porciu. Môžete znížiť príjem kalórií nahradením extra panenského olivového oleja nízkotučným olejom alebo odstránením cesnaku. Pamätajte, že vyvážená strava musí byť pestrá a vyvážená.

Tipy a variácie

Možno budete chcieť pridať nádych sviežosti svojim cestovinám s tuniakom, citrónom a kaparami pridaním nasekanej petržlenovej vňate alebo čerstvej rukoly na konci varenia. Ak dávate prednosť pikantnejšej chuti, môžete pridať štipku drvenej červenej papriky. Pamätajte, že recept je len návod – experimentujte a bavte sa v kuchyni! Vychutnajte si jedlo!

PREČÍTAJTE SI  Objavte moje Bocconcini di bresaola al gorgonzola: neodolateľný predkrm, ktorý si získa každého!