Dlhšie skladovanie čerstvého ovocia: 3 najlepšie tipy, ako neplytvať

Image
© Janne

Kľúčová úloha skladovania ovocia

Nie je nič chutnejšie a výživnejšie ako čerstvé ovocie. Čo sa však stane, keď si ho kúpime príliš veľa a nestihneme ho spotrebovať skôr, ako sa pokazí? Problém s uchovávaním ovocia sa dá ľahko vyriešiť pomocou niekoľkých jednoduchých techník.

V tomto článku vám ponúkneme tri základné tipy, vďaka ktorým vám ovocie vydrží dlhšie a zároveň si zachová svoje výživové hodnoty.

Zlaté pravidlo: Oddeľte zrelé a nezrelé ovocie

Prvý tip na skladovanie ovocia na dlhšie obdobie je celkom jednoduchý: zrelé a nezrelé ovocie skladujte oddelene. Zrelé ovocie produkuje plyn nazývaný etylén, ktorý urýchľuje proces dozrievania iného ovocia.

Takže oddeleným skladovaním zrelého ovocia budete môcť výrazne spomaliť zvyškový proces dozrievania v nezrelom ovocí.

Technika uchovávania v chlade

Druhý tip súvisí s používaním chladničky. Mnohé druhy ovocia možno skladovať dlhšie, ak sa uchovávajú v chladničke.

Napríklad ovocie, ako sú jablká, broskyne, slivky, kivi a bobuľové ovocie, môžu pri správnom skladovaní v chladničke vydržať jeden až dva týždne, ale nezabudnite ich umiestniť do perforovaného plastového vrecka, aby sa zabezpečilo správne prúdenie vzduchu.

Použite techniku ​​sušenia

Posledným tipom na to, aby ovocie vydržalo dlhšie, je technika sušenia. Sušenie ovocia je skvelým riešením na uchovanie chuti a nutričných výhod ovocia na oveľa dlhšie obdobie.

Táto metóda zahŕňa sušenie ovocia na slnku alebo v rúre a následné uskladnenie vo vzduchotesnej sklenenej nádobe. Záverom možno povedať, že pomocou týchto techník môžete zabezpečiť, aby si vaše ovocie uchovalo svoju chuť a nutričné ​​výhody na dlhšie obdobie. Musíte len experimentovať a zistiť, ktorá technika najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Pamätajte, že dobre konzervované ovocie znamená zdravší životný štýl!

  • Domov
  • Domov
  • Dlhšie skladovanie čerstvého ovocia: 3 najlepšie tipy, ako neplytvať