Čas prípravy: 3 hodiny (vrátane času kysnutia) Čas varenia: 20 minút
Zoznam surovín na prípravu čokolády Maritozzi, rímska brioška plnená šľahačkou pre 4 osoby
Tu je to, čo budete potrebovať:
-
- 500 g múky
- 25 g pivovarských kvasníc
- 50 g cukru
- 250 ml mlieka
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 1 štipka soli
- 100 g čokoládových lupienkov
- 200 ml smotany na šľahanie
- Práškový cukor na ozdobenie
Príprava
1. Droždie rozpustíme v troche teplého mlieka.
2. Do misky dáme múku, cukor a soľ. Zmiešajte.
3. Pridajte rozpustené droždie, zvyšné mlieko a vajcia. Cesto miesime, kým nebude hladké.
4. Po kúskoch pridajte maslo a pokračujte v práci, kým sa dokonale nevstrebe.
5. Pridajte čokoládové lupienky do čokolády a dobre premiešajte. Necháme kysnúť asi 2 hodiny.
6. Z cesta tvarujte guľôčky a ukladajte ich na plech. Necháme opäť kysnúť 30 minút.
7. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. 8. Vychladnuté briošky prekrojíme na polovice a naplníme šľahačkou. Ozdobte práškovým cukrom.
Diétny recept
Tento recept obsahuje približne 320 kcal pre Maritozzo. Pamätajte, že smotana a čokoláda obsahujú nasýtené tuky, preto je dôležité venovať pozornosť veľkosti porcií. Môžete nahradiť cukor prírodným sladidlom a použiť odstredené mlieko, aby bol recept ľahší.
Tipy a variácie
Pre extra šmrnc môžete do cesta pridať vanilkový extrakt alebo na náplň použiť smotanu s vanilkovou príchuťou. Nezabúdajte, že v kuchyni je dôležité experimentovať a baviť sa, preto si pripravte tieto Maritozzi podľa seba a ohromte svojich blízkych svojimi kulinárskymi výtvormi. Vychutnajte si jedlo!
Obsah