Dolcezze da Roma: Objavte môj recept na Maritozzi al Cioccolato, briošku, ktorá si získa vaše srdce!

Image
© Janne

Čas prípravy: 3 hodiny (vrátane času kysnutia) Čas varenia: 20 minút

Zoznam surovín na prípravu čokolády Maritozzi, rímska brioška plnená šľahačkou pre 4 osoby

Tu je to, čo budete potrebovať:

    • 500 g múky
    • 25 g pivovarských kvasníc
    • 50 g cukru
    • 250 ml mlieka
    • 50 g masla
    • 2 vajcia
    • 1 štipka soli
    • 100 g čokoládových lupienkov
    • 200 ml smotany na šľahanie
    • Práškový cukor na ozdobenie

Príprava

1. Droždie rozpustíme v troche teplého mlieka.

2. Do misky dáme múku, cukor a soľ. Zmiešajte.

3. Pridajte rozpustené droždie, zvyšné mlieko a vajcia. Cesto miesime, kým nebude hladké.

4. Po kúskoch pridajte maslo a pokračujte v práci, kým sa dokonale nevstrebe.

5. Pridajte čokoládové lupienky do čokolády a dobre premiešajte. Necháme kysnúť asi 2 hodiny.

6. Z cesta tvarujte guľôčky a ukladajte ich na plech. Necháme opäť kysnúť 30 minút.

7. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. 8. Vychladnuté briošky prekrojíme na polovice a naplníme šľahačkou. Ozdobte práškovým cukrom.

Diétny recept

Tento recept obsahuje približne 320 kcal pre Maritozzo. Pamätajte, že smotana a čokoláda obsahujú nasýtené tuky, preto je dôležité venovať pozornosť veľkosti porcií. Môžete nahradiť cukor prírodným sladidlom a použiť odstredené mlieko, aby bol recept ľahší.

Tipy a variácie

Pre extra šmrnc môžete do cesta pridať vanilkový extrakt alebo na náplň použiť smotanu s vanilkovou príchuťou. Nezabúdajte, že v kuchyni je dôležité experimentovať a baviť sa, preto si pripravte tieto Maritozzi podľa seba a ohromte svojich blízkych svojimi kulinárskymi výtvormi. Vychutnajte si jedlo!

PREČÍTAJTE SI  Pikantné rizoto s paradajkami, tuniakom a olivami: jedlo pre celú rodinu!
  • Domov
  • Gastronómia
  • Dolcezze da Roma: Objavte môj recept na Maritozzi al Cioccolato, briošku, ktorá si získa vaše srdce!