Objavte, ako pripraviť mäkké a chutné domáce Panettone s mojimi tajomstvami!

Image
© Janne

Čas prípravy a pečenia

Čas prípravy: 3 hodiny 30 minút (vrátane času kysnutia) Čas pečenia: 50 minút

Zoznam prísad na prípravu Panettone pre 4 osoby

Tu je zoznam ingrediencií na prípravu nášho úžasného domáceho Panettone:

  • Vložte do košíka: 500 g hladkej múky
  • 7 g aktívneho sušeného droždia
  • 200 g mäkkého masla
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g zmesi kandizovaného ovocia
  • 150 g sultánok
  • štipka soli
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • Nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
© Janne

Príprava

Tu sú jednoduché kroky na prípravu domáceho Panettone:

  1. Začnite zmiešaním múky s aktívnym suchým droždím v miske.
  2. Do zmesi múky a droždia pridajte mäkké maslo, cukor, vajce, štipku soli, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a vanilkový extrakt. Miešajte, kým nezískate homogénnu zmes.
  3. Do zmesi pridajte kandizované ovocie a hrozienka a dobre ich zapracujte.
  4. Cesto preložíme do formy Panettone a necháme kysnúť do zdvojnásobenia (asi 2-3 hodiny).
  5. Panettone pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 50 minút alebo do zlatista.

Diétny recept

Panettone je lahodný, ale na kalórie bohatý recept s približne 400 kalóriami na plátok. Existuje však niekoľko zmien, ktoré môžete urobiť, aby bol recept ľahší. Polovicu masla môžete nahradiť strúhaným jablkom, aby ste znížili obsah tuku.

Navyše, použitím hnedého cukru namiesto bieleho získate prirodzenú sladkosť a bohatšiu chuť.

Tipy a variácie

Krása Panettone spočíva v tom, že sa dá prispôsobiť podľa chuti. Môžete pridať napríklad vlašské orechy, mandle alebo čokoládu, aby ste získali nádych chrumkavosti a extra chuť. Ďalším návrhom by bolo nahradiť vanilkový extrakt sladkým likérom, ako je rum alebo marsala, pre výraznejšiu chuť. Bavte sa a vychutnajte si jedlo!

  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte, ako pripraviť mäkké a chutné domáce Panettone s mojimi tajomstvami!