Arancini so srdiečkom z mozzarelly: Chutná cesta do sicílskej kuchyne!

Image
© Janne

Čas prípravy: 30 minút Čas varenia: 20 minút

Zoznam surovín na prípravu Arancini s mozzarellou pre 4 osoby

  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 300 g ryže na rizoto
  • 1 biela cibuľa
  • 50 g masla
  • 200 g mozzarelly
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 2 vajcia
  • Nastrúhaný chlieb podľa chuti
  • Olej na vyprážanie podľa chuti
  • Soľ a korenie podľa chuti

Príprava

  1. Začnite prípravou rizota. Cibuľu nakrájame a na troche masla opražíme na panvici vhodnej veľkosti.
  2. Pridajte ryžu a opekajte ju pár minút. Potom začnite postupne pridávať zeleninový vývar a stále miešajte.
  3. Keď je rizoto hotové, vypnite oheň a pridajte nastrúhaný parmezán, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
  4. Medzitým si nakrájame mozzarellu na malé kocky.
  5. Vezmite hrsť ryže, narovnajte ju na ruku, do stredu položte niekoľko kociek mozzarelly a potom prikryte ďalšou hrsťou ryže.
  6. Vytvarujte guľu a potom ju vložte najprv do rozšľahaného vajíčka a potom do strúhanky.
  7. Arancini opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlatista, potom ich scedíme a položíme na plech so savým papierom.

Diétny recept

Arancini sú veľmi bohaté jedlo, ale ak sa snažíte znížiť príjem kalórií, môžete ich smažiť na horúcom vzduchu namiesto oleja pomocou teplovzdušnej fritézy. Tým znížite kalórie bez toho, aby ste ohrozili chuť. Okrem toho pre tých, ktorí dodržiavajú vegetariánsku stravu, je možné nahradiť mozzarellu tofu alebo vegánskou mozzarellou.

© Janne

Tipy a variácie

Máte radi pikantnejšie arancini? Skúste pridať do stredu spolu s mozzarellou nadrobno nakrájanú papriku alebo niekoľko kociek choriza. Ak chcete bezlaktózovú verziu, skúste použiť bezlaktózový syr.

Nezabudnite, že varenie je skvelý spôsob, ako vyjadriť svoju kreativitu, preto sa nebojte experimentovať a prispôsobovať recepty svojim chutiam. Bavte sa v kuchyni, priatelia!

  • Domov
  • Gastronómia
  • Arancini so srdiečkom z mozzarelly: Chutná cesta do sicílskej kuchyne!