Objavte tajomstvo prípravy lahodných Arancini alla Parmigiana priamo z mojej kuchyne k vám!

Image
© Janne

Čas prípravy: 1 hodina
Čas varenia: 30 minút

Zoznam surovín na prípravu Arancinis alla parmigiana pre 4 osoby

– 350 g ryže na rizoto – 50 g masla – 50 g strúhaného Parmigiano Reggiano – 1,5 l kuracieho vývaru – 200 g mozzarelly – 120 g múky – 150 g strúhanky – 2 vajcia – 1 l oleja na vyprážanie – 1 polievková lyžica paradajkovej omáčky – soľ a korenie podľa chuti

Príprava

1. Pripravte rizoto: na panvici rozpustite maslo, pridajte ryžu a opečte ju. Potom postupne prilievajte vývar, kým sa ryža neuvarí.

2. Pridajte Parmigiano Reggiano, paradajkovú omáčku, soľ a korenie podľa vašej chuti. Dobre premiešajte. Necháme vychladnúť.

3. Vytvarujte ryžové guľky, do stredu vložte kúsok mozzarelly a dobre uzatvorte.

4. Každú guľôčku ponorte do múky, potom do rozšľahaných vajec a nakoniec do strúhanky.

5. Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista. 6. Nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte horúce.

Diétny recept

Každý Arancinos alla parmigiana poskytuje približne 320 kcal. Pre zdravšiu variantu môžete mozzarellu nahradiť ricottou, ktorá má menej tuku. Alebo môžete arancini variť v rúre, čím obmedzíte použitie oleja.

Tipy a variácie

Najdrahší priatelia, premýšľali ste niekedy, ako urobiť Arancinis alla parmigiana ešte chutnejšie? Štipka muškátového orieška v rizote dokáže naozaj zmeniť! Alebo môžete do srdca mozzarelly pridať malé kúsky varenej šunky pre výraznejšiu chuť. Dúfam, že sa vám recept bude páčiť a už sa neviem dočkať, ako to dopadlo. Vychutnajte si jedlo!

PREČÍTAJTE SI  Jednoduché a chutné: Pesto crostini na šéfkuchársky aperitív!
  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte tajomstvo prípravy lahodných Arancini alla Parmigiana priamo z mojej kuchyne k vám!