Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 1 hodina a 30 minút
Zoznam surovín na prípravu hovädzieho guláša s paprikou pre 4 osoby
Na prípravu tohto chutného jedla budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 500 g hovädzieho mäsa na dusenie
- 2 papriky (červená a žltá)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml mäsového vývaru
- 1 Pohár červeného vína
- Múka podľa chuti
- Extra panenský olivový olej podľa chuti
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Tu sú kroky na prípravu hovädzieho guláša s paprikou:
- Hovädzie mäso nakrájame na kúsky a všetky kúsky dobre pomúčime.
- Vo veľkej panvici si na extra panenskom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu.
- Pridajte nasekaný cesnak a pomúčené hovädzie mäso a nechajte zo všetkých strán dobre opiecť.
- Pridajte červené víno a nechajte ho odpariť.
- Papriky nakrájame na prúžky a pridáme ich na panvicu k hovädziemu mäsu.
- Podlejeme mäsovým vývarom, dochutíme soľou a korením, potom prikryjeme a necháme na miernom ohni variť asi 1 a pol hodiny, alebo kým nie je hovädzie mäso dobre upečené.
Diétny recept
Hovädzí guláš na paprike je sýte a výdatné jedlo, no ak máte radšej ľahší variant, môžete hovädzie mäso nahradiť kuracím mäsom, ktoré je menej tučné. Okrem toho môžete znížiť množstvo oleja používaného na restovanie a pridať viac zeleniny, ako je mrkva a cuketa, aby ste zvýšili príjem vlákniny.
Tipy a variácie
Ak máte radšej pikantnejšiu verziu prívarku, môžete počas vyprážania pridať čili papričku. Okrem toho je toto jedlo vynikajúce, ak je pripravené vopred, pretože chute sa lepšie premiešajú s odpočinkom.
Ak vám zostane, môžete ho uložiť do chladničky a na druhý deň prihriať, bude to ešte lepšie! Pamätajte, že tajomstvom dobrého guláša je pomalé varenie. Takže si nájdite čas, dajte trochu lásky do toho, čo robíte, a všetko bude chutné! Dobrú chuť priatelia!