Milánske teľacie rezne: Autentická chuť, ktorá si získa celú rodinu!

Image
© Janne

Čas prípravy: 20 minút

Čas varenia: 15 minút

Mamičkina rada

Teraz vám prezradím niekoľko trikov, ktoré som sa naučila zo svojich skúseností v kuchyni a od niektorých skvelých kuchárov.

  • Ak chcete, aby bola strúhanka ešte chrumkavejšia, môžete do nej pridať trochu strúhaného parmezánu.
  • Po obalení v strúhanke nechajte kotlety pred vyprážaním asi 30 minút odpočívať v chladničke. To pomôže strúhanke lepšie priľnúť k mäsu.
  • Teplotu oleja môžete skontrolovať tak, že doň ponoríte kúsok chleba: ak sa usmaží a za približne 15 sekúnd získa zlatistú farbu, olej má správnu teplotu.
  • Ak nechcete vyprážať, môžete kotlety piecť v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút a v polovici pečenia ich otočiť. Budú menej chrumkavé, ale stále chutné a ľahšie.

Dobrú chuť! Nezabudnite, že varenie je láska, preto do toho, čo robíte, vložte celé svoje srdce!

© Janne

Zoznam surovín na prípravu obaľovaných teľacích rezňov na milánsky spôsob pre 4 osoby

  • 4 plátky teľacích kotletiek s kosťou
  • 2 celé vajcia
  • 200 g strúhanky
  • 80 g múky 00
  • aj iný extra panenský olivový olej podľa chuti. na vyprážanie
  • Soľ, podľa chuti

Príprava

  1. Vezmite teľacie kotlety a položte ich na reznú dosku. Zľahka ich prešľaháme paličkou na mäso.
  2. Vezmite 3 veľké taniere. Do jednej nasypeme múku, do druhej rozšľaháme vajcia a do tretej nasypeme strúhanku. Do každého jedla pridajte trochu soli.
  3. Kotlety namáčajte najskôr v múke, potom vo vajci a potom v strúhanke. Uistite sa, že kotlety sú dobre obalené zo všetkých strán.
  4. Do veľkej panvice nalejte toľko oleja, aby pokryl rebrá. Rebierka opečieme na 170°C z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé.
  5. Scedíme ich na savý papier, posypeme soľou a podávame.

Diétny recept

Tieto milánske teľacie rezne v obale majú kalorický príjem približne 600 kalórií na porciu. Ak máte radšej ľahší variant, môžete použiť celozrnnú strúhanku a namiesto vyprážania rebierka piecť v rúre na 200°C asi 20 minút.

PREČÍTAJTE SI  Sendviče s tuniakom a zeleninou: svieži nádych pre váš piknik! Zistite, ako si ich ľahko pripraviť doma

Tipy a variácie

Ak to chcete trochu obmeniť, skúste teľacie kotlety nahradiť iným mäsom, ako je kuracie alebo bravčové, výsledok bude stále lahodný! Vždy si pamätajte, že pri varení je najdôležitejšie experimentovať a baviť sa!

  • Domov
  • Gastronómia
  • Milánske teľacie rezne: Autentická chuť, ktorá si získa celú rodinu!