Čas prípravy a varenia
Čas prípravy: 2 hodiny a 30 minút (vrátane času kysnutia) Čas varenia: 15-20 minút
Zoznam ingrediencií…
Ste pripravení pripraviť našu chutnú sardelovo-olivovú pizzu? Tu je zoznam ingrediencií pre 4 osoby:
- 300 g múky
- 200 ml vody
- 1 lyžička soli
- 1 kocka pivovarských kvasníc
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 150 g lúpaných paradajok
- 200 g ančovičiek v oleji
- 100 g čiernych olív bez kôstok
…a hor sa do prípravy!
A teraz poďme k podstate nášho receptu:
- Vo veľkej nádobe rozpustite droždie v teplej vode.
- Pridajte múku, olej a soľ. Miesime, kým nezískame hladké a elastické cesto.
- Cesto necháme kysnúť aspoň dve hodiny na teplom mieste.
- Cesto rozotrieme na olejom vymastený plech na pizzu. Rozdeľte predtým rozmixovanú lúpanú paradajku a ochuťte ančovičkami a olivami.
- Pečieme pri 200°C 15-20 minút alebo kým okraj pizze nie je zlatistý.
Diétny recept
Táto pizza má kalorický príjem približne 400 kalórií na porciu. Jedným zo spôsobov, ako ju odľahčiť, by mohlo byť zníženie množstva oleja použitého v zmesi a uprednostnenie prírodných ančovičiek pred tými v oleji.
Tipy a variácie
Ste milovníkom pikantností? Pridajte na svoju pizzu nasekanú chilli papričku, aby ste ju nakopli. Ak máte radšej sýtejšie variácie, prečo nepridať na vrch paradajky pred pečením pokvapkanie čerstvej mozzarelly? Pamätajte, variácií v kuchyni je neúrekom! Vyjadrite svoju kreativitu a šťastné varenie všetkým!
Obsah