Objavte môj recept na Bruschettu s marinovanou zeleninou: neodolateľné potešenie pre vaše mlsné jazýčky!

Image
© Janne

Čas prípravy: 1 hodina a 10 minút

To zahŕňa čas na umývanie, krájanie a marinovanie zeleniny a prípravu krajcov chleba.

Čas varenia: 10 minút

Toto je čas potrebný na grilovanie zeleniny a opekanie chleba. Pamätajte, že grilovanie zeleniny môže trvať viac alebo menej času v závislosti od výkonu vášho grilu. Preto vždy sledujte svoju zeleninu, aby sa nespálila! A teraz sa bavte pri varení a dúfam, že vaša rodina si oblizuje kotlety s týmito marinovanými zeleninovými bruschettami

. Ak máte akékoľvek otázky alebo hľadáte ďalšiu radu, neváhajte ma kontaktovať. Som tu, aby som vám pomohol priniesť kúsok Talianska na váš stôl! A pamätajte, ako povedala skvelá šéfkuchárka Julia Child: Naučte sa pravidlá a potom sa osloboďte. Keď sa teda recept naučíte, pokojne experimentujte a prispôsobte si ho podľa svojich chutí. Vychutnajte si jedlo!

Zoznam surovín na prípravu Bruschetty z marinovanej zeleniny (cuketa, baklažán a paprika) pre 4 osoby

– 4 krajce domáceho chleba

– 2 cukety

– 1 baklažán

– 2 papriky

– 2 strúčiky cesnaku

– Extra panenský olivový olej, soľ a korenie podľa chuti

– šťava z 1 citróna

– 1 zväzok petržlenu

© Janne

Príprava

1. Začnite umytím a čistením všetkej zeleniny. Nakrájajte ich na tenké pásiky a vložte do misy.

2. Pridáme olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Všetko prikryte a nechajte hodinu marinovať.

3. Medzitým si rozohrejeme gril a keď je hotový, pridáme zeleninu (môžeme aj na panvici, ale grilovaním prevonia asi 10 minút, občas ju otočíme).

4. Plátky chleba opečieme, na každom plátku potrieme strúčik cesnaku a pokvapkáme kvapkou olivového oleja.

5. Grilovanú zeleninu rozložte na plátky chleba.

6. Na záver môžete pridať nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Diétny recept

Tento recept je celkom ľahký, zelenina je grilovaná a nie vyprážaná, plus domáci chlieb robí z tejto bruschetty kompletné a zdravé jedlo. Ak si ho chcete ešte odľahčiť, môžete domáci chlieb nahradiť celozrnným pečivom, ktoré je výživnejšie a bohaté na vlákninu.

PREČÍTAJTE SI  Toskánsky losos: Cesta chutí priamo do vašej kuchyne!

Tipy a variácie

Ak chcete svojej bruschette pridať trochu extra chuti, môžete pridať niekoľko plátkov čerstvej mozzarelly alebo niekoľko lyžíc čerstvej ricotty. Kto má rád výrazné chute, môže počas marinovania pridať do zeleniny trochu čili papričky. Pamätajte, že varenie je tiež experiment. Bavte sa skúšať to po svojom!

  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte môj recept na Bruschettu s marinovanou zeleninou: neodolateľné potešenie pre vaše mlsné jazýčky!