Objavte môj šafrán, parmezán a makové pečivo: Dotyk elegancie v kuchyni

Image
© Janne

časy:

Čas prípravy: 75 minút (vrátane miesenia a odpočinku v chladničke) Čas varenia: 15 minút Šťastnú prípravu a dobrú chuť! Pamätajte, že tajomstvom každého dobrého receptu je láska, s akou ho pripravíte. A malý kuchársky trik: pre ešte drobivejší výsledok skúste použiť maslo priamo z chladničky. Vďaka tomu bude vaše cesto ešte jednoduchšie pracovať a vaše sušienky budú ešte chutnejšie!

Zoznam surovín na prípravu krehkého pečiva so šafranom, parmezánom a makom pre 4 osoby

Zoznam ingrediencií:

  • 200 g múky
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 vrecúško šafranu
  • 1 lyžička maku
  • Štipka soli
© Janne

Príprava

1. V miske zmiešame múku so strúhaným parmezánom.

2. Pridajte maslo nakrájané na kúsky a vypracujte cesto, kým nezískate omrvinky.

3. Pridajte žĺtky a štipku soli. Cesto miesime, kým nebude hladké.

4. Pridajte šafran a mak, premiešajte a vytvorte z cesta guľku, ktorú zabaľte do potravinovej fólie a nechajte asi hodinu odpočívať v chladničke.

5. Rúru si predhrejte na 180°C. Kým sa rúra zohreje, cesto rozvaľkáme a pomocou tvaru na sušienky vykrajujeme sušienky. Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.

6. Sušienky pečieme 15 minút pri 180°C alebo dozlatista.

7. Po uvarení ich pred konzumáciou nechajte vychladnúť.

Diétny recept

Každá porcia tohto lahodného pečiva má približne 300 kalórií. Pamätajte si, že aj keď sú chutné, musíte ich konzumáciu vždy umierniť, aby ste si udržali vyváženú stravu. Ak dávate prednosť zdravšej verzii, môžete maslo nahradiť ľahkým margarínom alebo použiť len vaječný žĺtok.

Tipy a variácie

Priatelia, radi experimentujete? Do cesta môžete pridať nasekané bylinky pre svieži nádych. Alebo, ak milujete chuť syra, môžete parmezán nahradiť silnejším syrom, ako je pecorino. A prečo nie? Môžete tiež pridať korenie, ako je čierne korenie, na pikantné nakopnutie. Vždy pamätajte, že varenie je umenie: neváhajte prejaviť svoju kreativitu!

  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte môj šafrán, parmezán a makové pečivo: Dotyk elegancie v kuchyni