Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 15/20 minút
Zoznam ingrediencií na prípravu mandľových croissantov – talianskych sušienok pre 4 osoby
- 300 g múky 00
- 150 g studeného masla
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- Nastrúhaná kôra z citróna
- Štipka soli
- 150 g mandľovej pasty
Príprava
- Začnime tým, že do misy mixéra dáme múku, studené maslo na kúsky, cukor, vajce, citrónovú kôru a štipku soli.
- Miešajte pri maximálnej rýchlosti, kým sa cesto nerozpadne.
- Pridajte droždie a miesime ešte niekoľko minút. V tomto bode by cesto malo byť kompaktné.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a tvarujeme croissanty. Cesto nakrájajte na plátky a vytvarujte trubičky naplnené mandľovou pastou.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15/20 minút alebo do zlatista.
Dietetický recept
Tieto mandľové croissanty sú chutné, ale majú pomerne vysoký príjem kalórií, približne 250 kalórií na každý. Ak chcete ľahší recept, môžete časť múky nahradiť celozrnnou múkou a maslo olivovým olejom. Navyše môžete znížiť množstvo cukru alebo ho nahradiť agávovým sirupom pre prirodzenejší nádych.
Aj keď milujem mandľové croissanty, tento recept si môžete prispôsobiť, ako len chcete. Nahradením mandľovej pasty Nutellou, džemom alebo pudingom získate niekoľko chutných variácií. Alebo môžete do základného cesta pridať nasekané vlašské alebo lieskové orechy pre extra dotyk chuti a chrumkavosti. Pamätajte, že kuchyňa je miesto, kde môžete byť kreatívni a zabávať sa, takže experimentujte a objavte svoju obľúbenú verziu talianskych croissantov! S láskou tvoja kuchárka mama.
Obsah