Čas prípravy: 2 hodiny a 30 minút Čas varenia: 15-20 minút
Zoznam surovín na prípravu talianskej pizze pre 4 osoby
Na túto lahodnú taliansku pizzu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g múky 00
- 25 g čerstvých pivovarských kvasníc
- 1 lyžička cukru
- 2 lyžičky soli
- 300 ml teplej vody
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 300 g paradajkového pretlaku
- 250 g mozzarelly
- Štipka oregana
- Štipka hrubej soli
Príprava
Pri príprave pizze postupujte podľa týchto jednoduchých krokov:
- Vložte múku do veľkej misy a v strede vytvorte jamku. V pohári rozpustite droždie a cukor v troche teplej vody. Zmes dobre nalejte do múky.
- Pridajte soľ, olivový olej a zvyšok vody. Miesime, kým nezískame hladké a elastické cesto.
- Misku prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste odpočívať 2 hodiny alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
- Rúru predhrejeme na 220°C. Cesto rozotrieme na plech, pridáme paradajkový pretlak, mozzarellu, oregano a hrubozrnnú soľ.
- Pizzu pečieme v rúre 15-20 minút alebo do zlatista.
Diétny recept
Náš recept na taliansku pizzu obsahuje približne 550 kalórií na porciu. Ak máte radšej ľahšiu verziu, polovicu múky môžete nahradiť celozrnnou alebo špaldovou, čo bude mať efekt na zvýšenie vlákniny a zníženie kalórií. Môžete tiež znížiť množstvo mozzarelly alebo sa rozhodnúť pre odľahčenú verziu.
Tipy a variácie
Ak chcete veci zmeniť, neváhajte a prispôsobte si tento recept podľa svojich predstáv! Pridajte svoje obľúbené polevy, ako sú huby, paprika alebo olivy. Pre vegetariánsku verziu nahraďte mozzarellu tofu alebo vegánskou mozzarellou. Pamätajte, že kľúčom k dokonalej talianskej pizzi je jednoduchosť. Menej je viac.
Obsah