Čas prípravy: 15 minút Čas varenia: 25-30 minút
Zoznam ingrediencií na prípravu malých parmigánskych plátkov pre 4 osoby
Tu je zoznam ingrediencií potrebných pre vaše malé parmezánové placky:
- 200 g strúhaného Parmigiano Reggiano
- 4 vajcia
- 500 ml mlieka
- Muškátový oriešok podľa chuti
- Štipka soli
- Maslo a strúhanka na panvicu
Príprava
Podľa mojich rád si môžete pripraviť lahodné malé parmigánske plátky:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V hrnci zohrejte mlieko, pridajte štipku soli a muškátový oriešok.
- Medzitým si do misky rozbijeme vajíčka a pridáme nastrúhaný Parmigiano Reggiano.
- Keď je mlieko horúce, nalejte ho do zmesi vajec a parmezánu a opatrne premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
- Malé jednoporcové panvice vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
- Zmes nalejte do foriem a pečte v rúre asi 25-30 minút. Vaše malé koláčiky sú hotové, keď sú nafúknuté a zlaté.
Diétny recept
Každá porcia týchto malých parmezánových plátkov obsahuje približne 300 kalórií. Nebojte sa, môžete ich urobiť trochu diétnejšími tak, že plnotučné mlieko nahradíte polotučným mliekom a znížite množstvo masla používaného na panvice.
Tipy a variácie
Ak chcete svojim koreničkám dodať šmrnc, skúste do cesta pridať kúsky varenej šunky alebo kocky cukety. Ďalším návrhom by bolo podávať koláče s kvapkami balzamikového octového krému, ktorý krásne kontrastuje so silnou chuťou parmezánu. Nezabudnite sa baviť v kuchyni: variácie robia každý recept jedinečným a výnimočným!
Obsah