Čas prípravy: 50 minút Čas varenia: 20 minút
Zoznam prísad na prípravu špargľových raviol pre 4 osoby
- 400 g múky
- 4 vajcia
- 500 g špargle
- 200 g syra ricotta
- 50 g strúhaného parmezánu
- Muškátový oriešok podľa chuti
- Soľ podľa chuti
Príprava
- Špargľu očistite a varte 15 minút v osolenej vriacej vode. Necháme ich vychladnúť, nakrájame ich a vložíme do misy s ricottou, nastrúhaným parmezánom, štipkou muškátového orieška a soľou.
- Pripravte cesto na ravioly zmiešaním múky a vajec, kým nevznikne homogénna zmes. Nechajte ho 30 minút odpočívať.
- Cesto rozvaľkajte a vytvarujte do štvorcov. Do stredu každého štvorca dajte trochu špargľovej náplne a uzavrite do tvaru raviol.
- Ravioli varte 3 – 4 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme a ochutíme trochou oleja a strúhaným parmezánom.
Recept na diétu
Tento recept obsahuje približne 600 kalórií na porciu. Špargľa je veľmi zdravá, bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály. V porovnaní s tvarohom sa dá použiť tofu na zníženie obsahu nasýtených tukov. Ak chcete bezlepkovú verziu, nahraďte pšeničnú múku ryžovou alebo kukuričnou múkou.
Tipy a variácie
Ak chcete svojmu receptu dodať extra nádych, môžete do náplne pridať trochu nastrúhaného citróna, ktorý sa dokonale hodí k chuti špargle.
Ďalšou možnou obmenou je nahradiť ravioly tortellami alebo lasagne. Neváhajte experimentovať a prispôsobte recept svojej chuti. Prajem vám príjemnú zábavu v kuchyni, priatelia!
Obsah