Špargľové ravioly: Chutná rodinná cesta za chuťami jari!

Image
© Janne

Čas prípravy: 50 minút Čas varenia: 20 minút

Zoznam prísad na prípravu špargľových raviol pre 4 osoby

  • 400 g múky
  • 4 vajcia
  • 500 g špargle
  • 200 g syra ricotta
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • Muškátový oriešok podľa chuti
  • Soľ podľa chuti

Príprava

  1. Špargľu očistite a varte 15 minút v osolenej vriacej vode. Necháme ich vychladnúť, nakrájame ich a vložíme do misy s ricottou, nastrúhaným parmezánom, štipkou muškátového orieška a soľou.
  2. Pripravte cesto na ravioly zmiešaním múky a vajec, kým nevznikne homogénna zmes. Nechajte ho 30 minút odpočívať.
  3. Cesto rozvaľkajte a vytvarujte do štvorcov. Do stredu každého štvorca dajte trochu špargľovej náplne a uzavrite do tvaru raviol.
  4. Ravioli varte 3 – 4 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme a ochutíme trochou oleja a strúhaným parmezánom.
© Janne

Recept na diétu

Tento recept obsahuje približne 600 kalórií na porciu. Špargľa je veľmi zdravá, bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály. V porovnaní s tvarohom sa dá použiť tofu na zníženie obsahu nasýtených tukov. Ak chcete bezlepkovú verziu, nahraďte pšeničnú múku ryžovou alebo kukuričnou múkou.

Tipy a variácie

Ak chcete svojmu receptu dodať extra nádych, môžete do náplne pridať trochu nastrúhaného citróna, ktorý sa dokonale hodí k chuti špargle.

Ďalšou možnou obmenou je nahradiť ravioly tortellami alebo lasagne. Neváhajte experimentovať a prispôsobte recept svojej chuti. Prajem vám príjemnú zábavu v kuchyni, priatelia!

PREČÍTAJTE SI  Objavte tajomstvo lahodných lasagní so špenátom a smotanovým syrom, ktoré potešia vašu rodinu!