Staňte sa hrdinom večere s mojím teľacím osso buco Milanese!

Image
© Janne

Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 1 hodina a 30 minút

Zoznam prísad na prípravu Osso buco z teľacieho mäsa na milánsky spôsob pre 4 osoby

Na prípravu osso buco alla milanese budete potrebovať tieto suroviny

  • 4 teľacie stehná
  • 00 múka, quantum satis
  • 50 g masla
  • 1 biela cibuľa
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 1 l mäsového vývaru
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 bobkový list
  • 1 neošetrený citrón
  • Soľ a korenie podľa chuti
© Janne

Príprava

Ak chcete pripraviť lahodné osso buco alla Milanese, postupujte podľa týchto jednoduchých krokov:

  1. Teľacie stehno zľahka poprášte múkou.
  2. Vo veľkej panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu.
  3. Pridajte teľacie stehná a z každej strany ich niekoľko minút opekajte.
  4. Podlejte bielym vínom a nechajte ho odpariť.
  5. Pridajte mäsový vývar, rozmarín a bobkový list. Prikryte panvicu a varte približne 1 hodinu a 30 minút.
  6. Z času na čas skontrolujte a v prípade potreby pridajte vývar.
  7. Varenie ukončite posypaním nastrúhanou kôrou z citróna. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Diéta podľa receptu

Toto jedlo poskytuje vďaka teľaciemu mäsu vynikajúce bielkoviny. Je to však pomerne kalorické jedlo, približne 450 kalórií na porciu, kvôli maslu a mäsovému vývaru. Ak ho chcete odľahčiť, môžete polovicu masla nahradiť olivovým olejom a použiť zeleninový vývar.

Tipy a variácie

Nemáte radi cibuľu? Nebojte sa! Môžete ju nahradiť pórom alebo niekoľkými šalotkami. Ak naopak milujete huby, skúste do receptu pridať šampiňóny: výsledok bude naozaj vynikajúci! Nezabudnite, ako hovorieval jeden veľký šéfkuchár: Varenie je o láske, zvedavosti a fantázii. Nebojte sa robiť zmeny vo svojich jedlách, tajomstvo spočíva v experimentovaní! Bavte sa a vychutnajte si jedlo!

PREČÍTAJTE SI  Objavte neuveriteľnú Scarpaccia di Zucchine: originálne jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina!