Čas prípravy: 2 hodiny a 30 minút (vrátane kysnutia) Čas varenia: 10 minút
Zoznam ingrediencií na prípravu Panzerottini so zeleninou a mozzarellou pre 4 osoby
- 500 gramov múky
- 250 ml vody
- 25 gramov pivovarských kvasiniek
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 200 gramov Fiorditte Mozzarella
- Olej na vyprážanie
Príprava
- Rozpustite pivovarské droždie v teplej vode s cukrom, nechajte ho odpočívať 10 minút.
- Potom pridajte múku a soľ a miešajte, kým nevznikne hladké, elastické cesto.
- Cesto prikryjeme a necháme pár hodín kysnúť.
- Medzitým si umyjeme a nakrájame zeleninu na kocky a opražíme na panvici na oleji.
- K zelenine pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu a dobre premiešame.Vezmite kúsok cesta, vyvaľkajte
- a nakrájajte kruhy. Do stredu každého dáme lyžicu plnky.
- Okraje dobre zatvorte a vytvorte malé panzerottini.
- Na panvici s rozpáleným olejom opečte panzerottini pár minút z každej strany dozlatista.
- Panzerottini nechajte odkvapkať na savý papier a podávajte horúce.
Diétny recept
Tento recept je dosť kalorický kvôli vyprážaniu, ale ponúka dobrý pomer sacharidov, bielkovín a tukov. Ak chcete ľahšiu verziu, môžete panzerottini piecť v rúre na 180 °C 20 minút. V tomto prípade ich pred pečením potrieme trochou oleja. Okrem toho sa môžete rozhodnúť pre ľahkú mozzarellu alebo tofu, aby ste ešte viac znížili príjem tukov.

Tipy a variácie
Priatelia, tento recept mám veľmi rád pre jeho všestrannosť. Zeleninu môžete nahradiť čímkoľvek, čo máte radšej alebo čo máte po ruke. Môžete napríklad použiť špenát a ricottu na inú náplň.
Alebo prečo neskúsiť zmes húb? Vôňa bude božská! Nezabudnite, že kreativita v kuchyni je vždy vítaná a často vedie k prekvapivým výsledkom. Bavte sa a vychutnajte si jedlo!
Obsah