Pozvánka na objavovanie: Panforte di Siena s exotickým nádychom!

Image
© Janne

Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 30 minút

Zoznam prísad na prípravu Panforte di Siena, exotická verzia pre 4 osoby

  • 150 g agátového medu
  • 150 g cukru
  • 200 g zmesi orechov (mandle, lieskové orechy, pistácie)
  • 30 g múky
  • 1 čajová lyžička korenia panforte
  • 1 štipka čierneho korenia
  • 100 g zmesi kandizovaného ovocia (pomaranč a citrón)
  • 2 sušené figy
  • 1 čajová lyžička rumu

Príprava

  1. Cukor a med dajte do hrnca a rozpustite na miernom ohni.
  2. Vlašské orechy nasekáme nahrubo a kandizované ovocie a sušené figy nakrájame na kúsky.
  3. V miske zmiešajte orechy, kandizované ovocie, figy, múku, korenie a čierne korenie.
  4. Pridajte rozpustený med a rum a dobre premiešajte.
  5. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a nalejte do nej zmes, ktorú dobre zarovnajte.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 °C 30 minút.
  7. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
© Janne

Diétny recept

Táto verzia Panforte di Siena obsahuje približne 450 kalórií na porciu. Je to kalorický recept, ale kalórie pochádzajú z prírodných cukrov a zdravých orechov. Ak dávate prednosť diétnejšej verzii, môžete znížiť množstvo cukru a pridať viac orechov. Tiež sa môžete rozhodnúť nepoužiť kandizované ovocie a zvýšiť podiel sušených fíg.

Tipy a variácie

Tento recept Panforte di Siena, exotická verzia je veľmi univerzálny. Nebojte sa experimentovať s rôznymi druhmi orechov a sušeného ovocia. Môžete napríklad skúsiť pridať strúhaný kokos alebo sezamové semienka.

Ďalším tipom je podávať panforte nakrájané na malé kúsky spolu s pohárom dobrého vin santo. Uisťujem vás, že to bude víťazná kombinácia! Nezabudnite, že kuchyňa je miestom, kde môžete prejaviť svoju kreativitu. Nebojte sa experimentovať a predovšetkým sa bavte!

PREČÍTAJTE SI  Objavte môj tajný recept: lahodné sušienky s pistáciami a horkou čokoládou, ktoré potešia vašu rodinu!