Čas prípravy a varenia
Čas prípravy: približne 15 minút
Čas varenia: približne 30 minút
Zoznam surovín na prípravu rizota Trevigiana pre 4 osoby
Na naše fantastické rizoto Trevigiana budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 320 g ryže Carnaroli
- 1 čakanka z Trevisa
- 1 malá biela cibuľa
- 1 pohár suchého bieleho vína
- 1 liter vody
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 40 g masla
- 80 g syra Grana Padano
- soľ a korenie podľa chuti

Príprava
Takto si pripravíte rizoto Trevigiana:
- Na začiatok umyte a nakrájajte čakanku na prúžky a jemne nakrájajte cibuľu.
- Na panvici na troche oleja opražíme cibuľku a pridáme ryžu. Nechajte pár minút opekať.
- Po opečení ryžu zmiešame s bielym vínom a necháme odpariť.
- Pridajte radicchio na panvicu a dobre premiešajte. Po troškách pridávajte vodu a pokračujte v mixovaní rizota.
- Keď je ryža takmer uvarená, pridajte maslo a parmezán a pokračujte v miešaní, kým nebude krémová.
- Dochutíme soľou a korením, podľa chuti.
- Podávajte svoje rizoto horúce, vychutnajte si jedlo!
Diétny recept
Tento recept, lahodný a ideálny na rodinnú večeru, má kalorický príjem približne 400 kalórií na porciu. Ak ho chcete odľahčiť, môžete maslo nahradiť extra panenským olivovým olejom a parmezán strúhaným tofu. Samotné zvyšné ingrediencie sú ľahké a zdravé.
Tipy a variácie
Tento recept je dosť všestranný a môžete experimentovať s rôznymi prísadami. Môžete napríklad pridať niekoľko plátkov škvŕn pre extra údenú chuť alebo niekoľko vlašských orechov pre chrumkavý nádych.
Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete biele víno nahradiť červeným. Pamätajte, že kuchyňa je miestom experimentovania a zábavy, takže sa nebojte robiť variácie tohto receptu!
Obsah