Čas prípravy: 40 minút Čas varenia: 20 minút
Zoznam surovín na prípravu Fregoly s mušľami pre 4 osoby
- 320 g Fregoly
- 1 kg mušlí
- 2 strúčiky cesnaku
- Zväzok petržlenu
- 100 g cherry paradajok
- Olivový olej, podľa chuti
- Chilli paprička podľa chuti (voliteľné)
- Soľ (voliteľné)
Príprava
- Začnite varením mušlí: na veľkej panvici opražte strúčik cesnaku na olivovom oleji. Pridajte dobre očistené mušle.
- Panvicu prikryte a nechajte mušle na vysokej teplote, kým sa neotvoria.
- Prefiltrujte mušľovú vodu (necháte si ju bokom na varenie fregoly).
- Na inej panvici si na oleji podusíme zvyšný cesnak, pridáme nakrájané cherry paradajky a varíme, kým sa nerozpadnú.
- Pridajte fregolu, filtrovanú mušľovú vodu a trochu vody. Nechajte variť na strednom ohni asi 10 minút alebo kým fregala nie je al dente.
- Nakoniec zmiešame mušle s fregolou, pridáme chilli papričku a nasekanú petržlenovú vňať.
Diétny recept
Tento recept poskytuje dobré množstvo bielkovín vďaka muškám a sacharidy s nízkym glykemickým indexom z Fregoly. Jedna porcia obsahuje približne 350 kalórií. Ak ho chcete odľahčiť, obmedzte používanie olivového oleja.
Tipy a variácie
Ak chcete svojej fregole dodať šmrnc s mušľami, pridajte do omáčky malý kúsok citrónovej kôry, ktorú potom na konci varenia odstráňte: dodá vášmu pokrmu jemnú a sviežu vôňu! Čo s deťmi, ktoré nemajú radi chuť mušlí? Nebojte sa! Mušle môžete nahradiť chutnými krevetami: bude to zaručený úspech!
Obsah