Objavte chuť mora s mojou lahodnou Fregola con Vongole – jednoduchý recept na perfektný obed!

Image
© Janne

Čas prípravy: 40 minút Čas varenia: 20 minút

Zoznam surovín na prípravu Fregoly s mušľami pre 4 osoby

  • 320 g Fregoly
  • 1 kg mušlí
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Zväzok petržlenu
  • 100 g cherry paradajok
  • Olivový olej, podľa chuti
  • Chilli paprička podľa chuti (voliteľné)
  • Soľ (voliteľné)

Príprava

  1. Začnite varením mušlí: na veľkej panvici opražte strúčik cesnaku na olivovom oleji. Pridajte dobre očistené mušle.
  2. Panvicu prikryte a nechajte mušle na vysokej teplote, kým sa neotvoria.
  3. Prefiltrujte mušľovú vodu (necháte si ju bokom na varenie fregoly).
  4. Na inej panvici si na oleji podusíme zvyšný cesnak, pridáme nakrájané cherry paradajky a varíme, kým sa nerozpadnú.
  5. Pridajte fregolu, filtrovanú mušľovú vodu a trochu vody. Nechajte variť na strednom ohni asi 10 minút alebo kým fregala nie je al dente.
  6. Nakoniec zmiešame mušle s fregolou, pridáme chilli papričku a nasekanú petržlenovú vňať.
© Janne

Diétny recept

Tento recept poskytuje dobré množstvo bielkovín vďaka muškám a sacharidy s nízkym glykemickým indexom z Fregoly. Jedna porcia obsahuje približne 350 kalórií. Ak ho chcete odľahčiť, obmedzte používanie olivového oleja.

Tipy a variácie

Ak chcete svojej fregole dodať šmrnc s mušľami, pridajte do omáčky malý kúsok citrónovej kôry, ktorú potom na konci varenia odstráňte: dodá vášmu pokrmu jemnú a sviežu vôňu! Čo s deťmi, ktoré nemajú radi chuť mušlí? Nebojte sa! Mušle môžete nahradiť chutnými krevetami: bude to zaručený úspech!

PREČÍTAJTE SI  Objavte tajomstvo mojich mandľových sušienok s olivovým olejom: Sladká chuť, ktorá prekoná všetko!
  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte chuť mora s mojou lahodnou Fregola con Vongole – jednoduchý recept na perfektný obed!