Prežite talianske leto s mojou Insalata di Panzanella: triumf chutí s tvrdým chlebom, paradajkami a bazalkou!

Image
© Janne

Čas receptu

Čas prípravy: 20 minút Čas odpočinku: 2 hodiny Poznámka: Tento recept nevyžaduje varenie, takže nie je potrebné brať do úvahy čas varenia. Je však dôležité nechať šalát pred podávaním aspoň pár hodín odpočívať, aby sa chute dokonale prepojili.

Zoznam prísad na prípravu Taliansky šalát Panzanella s tvrdým chlebom, paradajkami a bazalkou pre 4 osoby

Tu sú informácie o tom, čo budete potrebovať

  • 4 plátky tvrdého chleba (približne 200 g)
  • 500 g zrelých paradajok
  • 1 uhorka
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 hrsť bazalkových listov
  • 4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu
  • Soľ a korenie podľa chuti
© Janne

Príprava

Postupujte podľa nižšie uvedených krokov a vytvorte lahodný šalát panzanella.

  1. Chlieb namočte na pár minút do studenej vody. Po zmäknutí ju dobre vyžmýkajte a vložte do veľkej misy.
  2. Paradajky, uhorku a cibuľu nakrájame na hrubé kúsky a pridáme do misky s chlebom.
  3. Pridajte ručne natrhané lístky bazalky, olivový olej, červený vínny ocot. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Všetky ingrediencie spolu dobre premiešajte, uistite sa, že chlieb absorbuje všetky chute.
  5. Pred podávaním necháme Panzanellu odležať aspoň pár hodín, aby sa chute dokonale premiešali.

Diétny recept

Tento recept má relatívne nízky obsah kalórií, keďže 100 g šalátu Panzanella má okolo 200 kalórií. Je bohatý na vlákninu a vitamíny vďaka prítomnosti čerstvej zeleniny. Pre ešte ľahšiu verziu môžete znížiť množstvo olivového oleja a nahradiť biele pečivo celozrnným.

Tipy a variácie

Hľadáte trochu spestrenia? Skúste do šalátu panzanella pridať nejaké čierne olivy alebo kapary, obe ingrediencie sú v talianskej kuchyni veľmi obľúbené a dodajú jedlu extra nádych.

Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi chleba: moja priateľka napríklad veľmi rada používa špaldový alebo cereálny chlieb vo svojej Panzanelle. Pamätajte, že kuchyňa je miesto, kde môžete popustiť uzdu svojej kreativite, takže sa nebojte experimentovať a bavte sa! Dobrú chuť priatelia!

PREČÍTAJTE SI  Objavte tajomstvo neodolateľných mäsových guľôčok z baklažánu parmigiana: recept, ktorý si podmaní malých aj veľkých!

  • Domov
  • Gastronómia
  • Prežite talianske leto s mojou Insalata di Panzanella: triumf chutí s tvrdým chlebom, paradajkami a bazalkou!