Čas prípravy: 1 hodina a 15 minút
Čas varenia: 40 minút
Zoznam surovín na prípravu zemiakových halušiek pre 4 osoby
- 1 kg zemiakov
- 300 g múky
- 1 vajce
- Soľ podľa chuti
Príprava
- Najskôr je potrebné uvariť zemiaky v osolenej vode asi 40 minút pri 100°C
- Po uvarení ich necháme pár minút vychladnúť, zbavíme ich šupky a roztlačíme mačkadlom na zemiaky
- Pridajte vajce, múku a štipku soli. Miešajte rukami, kým nezískate homogénnu zmes
- Nakoniec cesto nakrájajte na malé kúsky a dajte im typický tvar halušiek. Ak chcete, môžete ich poškriabať vidličkou
- Zemiakové halušky varíme vo vriacej osolenej vode pri 100°C, kým nevyplávajú na povrch.
Diétny recept
Tieto chutné knedle sú vyváženou voľbou na obed alebo večeru s približne 350 kalóriami na porciu. Ak chcete ľahšiu verziu, môžete nahradiť bielu múku celozrnnou, aby ste zvýšili vlákninu alebo úplne vylúčili vajíčko. Pamätajte, že akékoľvek zmeny v recepte môžu zmeniť konečnú štruktúru halušiek.
Tipy a variácie
Ak to chcete trochu obmeniť, môžete skúsiť pridať do gnocchi cestovín štipku muškátového orieška alebo strúhanej citrónovej kôry, dodá to extra nádych sviežosti. Alebo, ak máte radi výraznejšie chute, pridajte do cesta trochu strúhaného parmezánu, uisťujem vás, že chuť bude fantastická! Pamätajte, že varenie je umenie, váš osobný prístup z neho môže urobiť majstrovské dielo.
Obsah