Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 25 minút
Zoznam surovín na prípravu Cestoviny s omáčkou arrabbiata pre 4 osoby
- 320 g špagiet
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá červená čili paprička
- 800 g lúpaných paradajok
- Extra panenský olivový olej
- Soľ podľa chuti

Príprava
- Začnite nadrobno nakrájaným cesnakom a chilli. Moje deti neznášajú štipľavé jedlá, takže používam veľmi málo, ale na originálnu omáčku arrabiata by ste mali použiť štedrejšiu dávku. Všetko závisí od vášho vkusu!
- Na veľkej panvici zohrejte kvapku oleja a pridajte cesnak a čili. Nechajte to pár minút smažiť.
- Pridajte ošúpané paradajky a roztlačte ich pomocou vidličky. Pridajte štipku soli a varte 15-20 minút na strednom ohni.
- Medzitým si vo vriacej osolenej vode uvaríme špagety. Pri varení postupujte podľa pokynov na obale, ale nezabudnite, že by mali zostať al dente!
- Cestoviny sceďte a nalejte do panvice s omáčkou, dobre premiešajte a nechajte minútku ochutiť.
Diétny recept
Tento recept na cestoviny arrabiata obsahuje približne 400 kalórií na porciu. Na odľahčenie môžete použiť menej oleja a obmedziť používanie soli. Na zvýšenie príjmu vlákniny môžete navyše použiť celozrnné alebo špaldové špagety.
Tipy a variácie
Ak máte radi cestoviny arrabbiata extra pikantné, pridajte viac čili papričky. Cítite sa dobrodružne? Čo tak skúsiť pripraviť si vlastnú čerstvú paradajkovú omáčku od nuly – je to skutočná pochúťka! Pamätajte si, že varenie je miesto, kde sa musíte zabávať a experimentovať, takže si urobte zo svojich cestovín all’arrabbiata jedlo podľa seba!
Obsah