Objavte tajomstvo dokonalých cestovín all’arrabbiata: jedlo, ktoré poteší celú rodinu!

Image
© Janne

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 25 minút

Zoznam surovín na prípravu Cestoviny s omáčkou arrabbiata pre 4 osoby

  • 320 g špagiet
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čerstvá červená čili paprička
  • 800 g lúpaných paradajok
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ podľa chuti
© Janne

Príprava

  1. Začnite nadrobno nakrájaným cesnakom a chilli. Moje deti neznášajú štipľavé jedlá, takže používam veľmi málo, ale na originálnu omáčku arrabiata by ste mali použiť štedrejšiu dávku. Všetko závisí od vášho vkusu!
  2. Na veľkej panvici zohrejte kvapku oleja a pridajte cesnak a čili. Nechajte to pár minút smažiť.
  3. Pridajte ošúpané paradajky a roztlačte ich pomocou vidličky. Pridajte štipku soli a varte 15-20 minút na strednom ohni.
  4. Medzitým si vo vriacej osolenej vode uvaríme špagety. Pri varení postupujte podľa pokynov na obale, ale nezabudnite, že by mali zostať al dente!
  5. Cestoviny sceďte a nalejte do panvice s omáčkou, dobre premiešajte a nechajte minútku ochutiť.

Diétny recept

Tento recept na cestoviny arrabiata obsahuje približne 400 kalórií na porciu. Na odľahčenie môžete použiť menej oleja a obmedziť používanie soli. Na zvýšenie príjmu vlákniny môžete navyše použiť celozrnné alebo špaldové špagety.

Tipy a variácie

Ak máte radi cestoviny arrabbiata extra pikantné, pridajte viac čili papričky. Cítite sa dobrodružne? Čo tak skúsiť pripraviť si vlastnú čerstvú paradajkovú omáčku od nuly – je to skutočná pochúťka! Pamätajte si, že varenie je miesto, kde sa musíte zabávať a experimentovať, takže si urobte zo svojich cestovín all’arrabbiata jedlo podľa seba!

PREČÍTAJTE SI  Objavte tajomstvo neodolateľného kávového tiramisu: recept, ktorý si každý zamiluje na prvé ochutnanie!
  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte tajomstvo dokonalých cestovín all’arrabbiata: jedlo, ktoré poteší celú rodinu!