Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 20 minút
Zoznam prísad na prípravu Plnené huby parmezánom pre 4 osoby
Tu je jednoduchý a prehľadný zoznam ingrediencií, ktoré budete potrebovať
- 12 veľkých šampiňónov, najlepšie hríbov
- 200 g strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- Strúhanka, quantum satis
- Extra panenský olivový olej, quantum satis
- Nasekaná čerstvá petržlenová vňať, podľa chuti
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Príprava
Postupujte podľa týchto krokov a zistíte, ako ľahko sa dá táto pochúťka pripraviť:
- Z huby odstráňte stopky, ktoré si odložíte bokom.
- Pripravte si zmes z parmezánu, nasekaného cesnaku, petržlenovej vňate, soli a korenia.
- Zmesou naplňte huby a povrch posypte trochou strúhanky.
- Pečieme pri 180 °C 20 minút alebo dozlatista.
Diétny recept
Toto jedlo, ktorého základom sú huby a parmezán, má stredný až vysoký obsah kalórií, najmä vďaka syru. Huby sú však veľmi výživnou a ľahkou zložkou. Ak chcete ľahšiu verziu, môžete namiesto parmezánu použiť nízkotučný syr.
Tipy a variácie
Ak nemôžete nájsť šampiňóny, vždy môžete použiť šampiňóny alebo parížske šampiňóny. Dôležité je, aby boli veľké a mohli ste ich ľahko naplniť.
Recept môžete ozvláštniť tým, že časť parmezánu nahradíte syrom gorgonzola, ktorý dodá náplni výraznejšiu a ostrejšiu chuť. Tak, teraz ste pripravení vyskúšať prípravu tejto pochúťky! Nezabudnite, že varenie je aj experimentovanie, takže neváhajte a obmieňajte môj recept podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!
Obsah