Objavte tajomstvo môjho receptu na bolonské lasagne: neodolateľné a výdatné!

Image
© Janne

Čas prípravy: 1 hodina a 30 minút Čas varenia: 30 minút

Zoznam prísad na prípravu Lasagne alla Bolognese pre 4 osoby

  • 12 listov predvarených lasagní
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 zeler
  • 1 liter mlieka
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku
  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 250 g strúhaného parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • Soľ
  • Korenie
© Janne

Príprava

  1. Začnite nakrájaním mrkvy, cibule a zeleru a potom ich opečte na veľkej panvici na kvapke oleja.
  2. Pridáme mleté ​​mäso a necháme dobre opiecť, potom pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a necháme na miernom ohni variť aspoň hodinu.
  3. Na bešamel rozpustite maslo v hrnci, pridajte múku a začnite miešať, potom pomaly prilievajte mlieko a ďalej miešajte, aby nevznikli hrudky.
  4. Varte niekoľko minút, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pridajte štipku soli a muškátový oriešok.
  5. Keď sú všetky ingrediencie pripravené, začnite zostavovať lasagne: do pripravenej misky rozotrite trochu bešamelovej omáčky, potom položte pláty lasagní, vrstvu ragú, ďalšiu bešamelovú omáčku a nakoniec posypte strúhaným parmezánom. Pokračujte vo vrstvách, kým sa vám neminú suroviny.
  6. Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút alebo kým povrch nie je zlatistý a chrumkavý.

Diétny recept

Tento recept obsahuje približne 700 kalórií na porciu. Pre ľahšiu verziu môžete bešamel nahradiť odstredenou ricottou a použiť ľahký strúhaný syr. Okrem toho môžete namiesto hovädzieho mäsa použiť mleté ​​morčacie mäso na ďalšie zníženie kalórií.

Tipy a variácie

Pre iný nádych môžete do lasagní pridať nadrobenú klobásu v zmesi ragú. Ak máte radi výraznú chuť, čo tak skúsiť dať medzi jednu vrstvu gorgonzolu? Neváhajte experimentovať a prispôsobte si recept podľa svojich chutí.

Dôležité je, aby ste sa v kuchyni bavili! Pamätajte, že tajomstvo vždy spočíva v kvalite ingrediencií a láske, ktorú do svojich príprav vložíte.

  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte tajomstvo môjho receptu na bolonské lasagne: neodolateľné a výdatné!