Čas prípravy: 1 hodina a 30 minút Čas varenia: 30 minút
Zoznam prísad na prípravu Lasagne alla Bolognese pre 4 osoby
- 12 listov predvarených lasagní
- 500 g mletého mäsa
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 1 zeler
- 1 liter mlieka
- 1 plechovka paradajkového pretlaku
- 50 g masla
- 50 g múky
- 250 g strúhaného parmezánu
- extra panenský olivový olej
- Soľ
- Korenie

Príprava
- Začnite nakrájaním mrkvy, cibule a zeleru a potom ich opečte na veľkej panvici na kvapke oleja.
- Pridáme mleté mäso a necháme dobre opiecť, potom pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie a necháme na miernom ohni variť aspoň hodinu.
- Na bešamel rozpustite maslo v hrnci, pridajte múku a začnite miešať, potom pomaly prilievajte mlieko a ďalej miešajte, aby nevznikli hrudky.
- Varte niekoľko minút, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pridajte štipku soli a muškátový oriešok.
- Keď sú všetky ingrediencie pripravené, začnite zostavovať lasagne: do pripravenej misky rozotrite trochu bešamelovej omáčky, potom položte pláty lasagní, vrstvu ragú, ďalšiu bešamelovú omáčku a nakoniec posypte strúhaným parmezánom. Pokračujte vo vrstvách, kým sa vám neminú suroviny.
- Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút alebo kým povrch nie je zlatistý a chrumkavý.
Diétny recept
Tento recept obsahuje približne 700 kalórií na porciu. Pre ľahšiu verziu môžete bešamel nahradiť odstredenou ricottou a použiť ľahký strúhaný syr. Okrem toho môžete namiesto hovädzieho mäsa použiť mleté morčacie mäso na ďalšie zníženie kalórií.
Tipy a variácie
Pre iný nádych môžete do lasagní pridať nadrobenú klobásu v zmesi ragú. Ak máte radi výraznú chuť, čo tak skúsiť dať medzi jednu vrstvu gorgonzolu? Neváhajte experimentovať a prispôsobte si recept podľa svojich chutí.
Dôležité je, aby ste sa v kuchyni bavili! Pamätajte, že tajomstvo vždy spočíva v kvalite ingrediencií a láske, ktorú do svojich príprav vložíte.
Obsah