Čas prípravy
Príprava lahodného kávového tiramisu netrvá dlho. Na usporiadanie a zmiešanie všetkých ingrediencií a ich následné vloženie do misy stačí približne 30 minút. Čas prípravy: 30 minút
Čas prípravy
Na Tiramisu je skvelé to, že si nevyžaduje žiadne varenie. Stačí ho nechať aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke, aby sa všetky ingrediencie dokonale premiešali.
Čas prípravy: 2 hodiny v chladničke Ak teda spočítate čas prípravy a čas varenia v chladničke, vaše kávové Tiramisu bude hotové približne za 2 hodiny a 30 minút. Jednoduché, však? Prajem vám príjemnú zábavu v kuchyni a už sa neviem dočkať, ako dopadlo vaše kávové tiramisu. Nezabudnite, že tajnou ingredienciou každého receptu je láska.

Zoznam surovín na prípravu kávy tiramisu pre 4 osoby
Tu je zoznam ingrediencií:
- 4 vajcia, oddelené
- 75 g cukru
- 250 g mascarpone
- 300 g sušienok Savoiardi
- 2 šálky silnej, vychladenej kávy
- Kakaový prášok, na ozdobu
Príprava
Nasledujte ma krok za krokom a uvidíte, aké je to jednoduché:
- Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom, kým nezískame krémovú a svetlú zmes.
- K vyšľahaným žĺtkom pridáme mascarpone a dobre premiešame.
- V inej miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh.
- Bielky jemne vmiešame do mascarpone krému.
- Rýchlo namočte Ladyfingers do kávy a usporiadajte ich do vrstvy na dne misky.
- Na sušienky natrieme vrstvu mascarpone krému.
- Postup opakujte, kým sa suroviny nespotrebujú, zakončite vrstvou krému.
- Tiramisu posypte kakaovým práškom.
- Nakoniec nechajte Tiramisu pred podávaním odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Diétny recept
Mali by ste vedieť, že káva tiramisu má vysoký obsah kalórií, okolo 250-300 kcal na porciu. Ak hľadáte ľahšiu verziu tohto dezertu, môžete mascarpone nahradiť gréckym jogurtom a cukor prírodným sladidlom ako je Stévia.
Tipy a variácie
Keďže hlavnou zložkou tohto dezertu je káva, môžete popremýšľať o jej troche obmeny, aby ste ju prispôsobili chutiam vášho publika. Môžete napríklad pridať trochu likéru do kávy alebo smotany pre extra chuť!
Alebo pre jesennejšiu verziu môžete kávu nahradiť koreneným jablkovým pretlakom. Fantastické, však? Pamätajte, že varenie je laboratórium pre kreatívne vyjadrenie – takže sa nebojte experimentovať a dajte do toho trochu seba. Bavte sa a vychutnajte si jedlo!
Obsah