Objavte tajomstvo neodolateľných mäsových guľôčok z baklažánu parmigiana: recept, ktorý si podmaní malých aj veľkých!

Image
© Janne

Čas prípravy: 30 minút Čas varenia: 30 minút

Zoznam ingrediencií na prípravu baklažánových fašírok s parmigianou pre 4 osoby

  • 2 veľké baklažány
  • 200 gramov starého chleba
  • 100 gramov strúhaného Parmigiano Reggiano
  • 1 vajce
  • 500 gramov paradajkovej omáčky
  • 2 mozzarella
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvý oregán
  • Čerstvá bazalka

Príprava

  1. Na začiatok nakrájajte baklažány na kocky a opečte ich na extra panenskom olivovom oleji.
  2. Kým sa baklažány smažia, namočte chlieb do vody a mlieka.
  3. Po vybratí baklažánov z panvice vytlačte chlieb a pridajte ho k baklažánom.
  4. Pridajte vajíčko, parmezán, soľ, korenie a oregano do zmesi baklažánu a chleba. Všetko miešajte, kým nezískate homogénnu zmes.
  5. Zo zmesi tvarujte malé fašírky a odložte ich.
  6. Do hrnca pridajte paradajkovú omáčku a varte na miernom ohni 10 minút.
  7. Teraz pridajte baklažánové guľky do hrnca a varte ich asi 20 minút pri 180 °C.
  8. V posledných 5 minútach varenia pridajte na mäsové guľky nakrájanú mozzarellu.

Diétny recept

Mäsové guľky z baklažánu parmigiana obsahujú približne 560 kalórií na porciu. Môžete ich urobiť diétnejšími nahradením mozzarelly light mozzarellou alebo použitím parmezánu namiesto inej formy syra. Pre ešte ľahšiu verziu môžete baklažány namiesto vyprážania upiecť v rúre.

Tipy a variácie

Do zmesi mäsových guľôčok môžete pridať rôzne bylinky, ktoré im dodajú chuť. Pridaním korenia, ako je chilli alebo rasca, môžete svojmu receptu dodať osobitý nádych. Nezabudnite, že dobrá mama vždy vie, ako prispôsobiť recepty chuti svojich detí. Bavte sa pri experimentovaní!

PREČÍTAJTE SI  Schiacciata con l'uva: Sladká a chutná cesta do talianskej kuchyne
  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte tajomstvo neodolateľných mäsových guľôčok z baklažánu parmigiana: recept, ktorý si podmaní malých aj veľkých!