Pollo alla Cacciatora: Jednoduchá kulinárska cesta do srdca Talianska

Image
© Janne

Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 45 minút

Zoznam prísad na prípravu Pollo Alla Cacciatora Italiana pre 4 osoby

Tu je všetko, čo potrebujete, aby ste potešili svoju rodinu týmto fantastickým talianskym receptom

  • 1 celé kurča, nakrájané na kocky
  • 1 veľkú cibuľu nakrájanú nadrobno
  • 2 mrkvy nakrájané na plátky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár červeného vína
  • 1 plechovka olúpaných paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 zväzok zmesi byliniek (rozmarín, šalvia, vavrín)
  • Soľ a korenie podľa chuti
© Janne

Príprava

Kuracie Cacciatore je jednoduché jedlo na prípravu, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Zohrejte olivový olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán. Vyberte kurča z panvice a odložte.
  2. Do tej istej panvice pridajte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Varíme, kým nezmäknú.
  3. Pridajte červené víno, aby sa panvica odglazovala, pričom zoškrabte všetky prilepené kúsky na dne drevenou lyžicou.
  4. Vráťte kurča do panvice, pridajte ošúpané paradajky a bylinky. Nechajte dusiť asi 45 minút, alebo kým nie je kura upečené.
  5. Ochutnajte a v prípade potreby upravte soľ a korenie. A voilà, vaše vynikajúce kuracie Cacciatore je pripravené!

Diétny recept

Jedna porcia tohto lahodného kuracieho Cacciatore má približne 400 kalórií. Je to kompletné a vyvážené jedlo, bohaté na bielkoviny a zeleninu. Pre ľahšiu verziu by ste mohli použiť kuracie prsia bez kože, čím by sa výrazne znížil obsah tuku. Okrem toho možno budete chcieť obmedziť používanie olivového oleja a pridať viac zeleniny, aby ste zvýšili obsah vlákniny.

Tipy a variácie

Ste pripravení byť kreatívni? Skúste experimentovať s rôznymi bylinkami: tymián, bazalka alebo oregano sú skvelou voľbou pre variácie klasického receptu. Kto nemá rád červené víno, môže ho nahradiť kuracím alebo zeleninovým vývarom. A ak hľadáte ešte rustikálnejšiu chuť, skúste do receptu pridať nasekané šampiňóny. Vaša babička by bola hrdá!

PREČÍTAJTE SI  Objavte môj šafrán, parmezán a makové pečivo: Dotyk elegancie v kuchyni

  • Domov
  • Gastronómia
  • Pollo alla Cacciatora: Jednoduchá kulinárska cesta do srdca Talianska