Toskánsky losos: Cesta chutí priamo do vašej kuchyne!

Image
© Janne

Čas prípravy: 15 minút Čas varenia: 20 minút

Zoznam surovín na prípravu steakov z toskánskeho lososa pre 4 osoby

Ak chcete prekvapiť svoju rodinu týmto sviežim a chutným receptom, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 plátky čerstvého lososa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 mrkva
  • 1 hrsť divého feniklu
  • 1 citrón
  • Soľ a korenie podľa chuti
© Janne

Príprava

Tu je návod, ako pripraviť steaky z toskánskeho lososa:

  1. Začnite ošúpaním a nakrájaním mrkvy a cesnaku na tenké plátky.
  2. Potom na nepriľnavej panvici zohrejte olivový olej a pridajte mrkvu a cesnak.
  3. Dusíme asi 10 minút, kým mrkva nezmäkne.
  4. Pridajte lososa do panvice a opekajte 5-6 minút z každej strany pri 180°C.
  5. Medzitým si umyjeme a nasekáme divý fenikel a citrón prekrojíme na polovicu.
  6. Na lososa vytlačte polovicu citróna a pridajte fenikel. Soľ a korenie podľa chuti.
  7. Varte ďalšie 2-3 minúty a potom je pripravený na servírovanie.

Diétny recept

Plátok toskánskeho lososa obsahuje okolo 300 kalórií. Losos je tiež výborným zdrojom Omega-3, bielkovín a vitamínu D. Ak chcete recept ešte odľahčiť, môžete olivový olej nahradiť nízkotučným olejom alebo použiť citrónovú šťavu na varenie.

Tipy a variácie

Ak radi experimentujete, môžete skúsiť pripraviť tento recept s údeným lososom namiesto čerstvého. Okrem toho môžete pridať ďalšie bylinky, ktoré vášmu jedlu dodajú jedinečnú chuť. Pamätajte, že krása varenia je schopnosť hrať sa s chuťami a vytvoriť niečo jedinečné. Príjemné varenie, priatelia!

PREČÍTAJTE SI  Scopri il sapore di Venezia: Invitanti Zaeti con Uvetta a Farina di Mais - Ricetta Facile e Gustosa!