Čas prípravy: 15 minút Čas varenia: 20 minút
Zoznam surovín na prípravu steakov z toskánskeho lososa pre 4 osoby
Ak chcete prekvapiť svoju rodinu týmto sviežim a chutným receptom, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 plátky čerstvého lososa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 mrkva
- 1 hrsť divého feniklu
- 1 citrón
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Tu je návod, ako pripraviť steaky z toskánskeho lososa:
- Začnite ošúpaním a nakrájaním mrkvy a cesnaku na tenké plátky.
- Potom na nepriľnavej panvici zohrejte olivový olej a pridajte mrkvu a cesnak.
- Dusíme asi 10 minút, kým mrkva nezmäkne.
- Pridajte lososa do panvice a opekajte 5-6 minút z každej strany pri 180°C.
- Medzitým si umyjeme a nasekáme divý fenikel a citrón prekrojíme na polovicu.
- Na lososa vytlačte polovicu citróna a pridajte fenikel. Soľ a korenie podľa chuti.
- Varte ďalšie 2-3 minúty a potom je pripravený na servírovanie.
Diétny recept
Plátok toskánskeho lososa obsahuje okolo 300 kalórií. Losos je tiež výborným zdrojom Omega-3, bielkovín a vitamínu D. Ak chcete recept ešte odľahčiť, môžete olivový olej nahradiť nízkotučným olejom alebo použiť citrónovú šťavu na varenie.
Tipy a variácie
Ak radi experimentujete, môžete skúsiť pripraviť tento recept s údeným lososom namiesto čerstvého. Okrem toho môžete pridať ďalšie bylinky, ktoré vášmu jedlu dodajú jedinečnú chuť. Pamätajte, že krása varenia je schopnosť hrať sa s chuťami a vytvoriť niečo jedinečné. Príjemné varenie, priatelia!
Obsah