Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 10 minút
Zoznam prísad na prípravu Scaloppina alla Milanese a šalát Caprese podľa Cyrila Lignaca pre 4 osoby
- 4 plátky teľacieho mäsa
- 2 vajcia
- Múka podľa chuti
- Strúhanka, podľa chuti
- Olej na vyprážanie
- 4 zrelé paradajky
- 1 guľôčka buffalo mozzarelly
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Soľ, podľa chuti
Príprava
- Začnite prípravou hrebenatky: teľacie plátky opečte najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- Hrebenatky opečieme na oleji do zlatista. Potom ich scedíme a položíme na plech vystlaný savým papierom, aby sa odstránil prebytočný olej.
- Na šalát Caprese: paradajky a byvoliu mozzarellu nakrájame na plátky, striedavo poukladáme na tanier. Pridajte lístky čerstvej bazalky, kvapku oleja, štipku soli a je to hotové!
Diétny recept
Ide o ľahký a kompletný recept s približne 500 kalóriami na porciu. Recept je možné urobiť diétnejším tak, že sa mušle namiesto vyprážania rozhodnete piecť v rúre pri 180°, čím sa zníži príjem tuku.
Tipy a variácie
Každá rodina má svoju vlastnú verziu hrebenatky, niektorí uprednostňujú použitie kuracieho mäsa namiesto teľacieho alebo na konci varenia pridajte trochu citrónu, aby dodali nádych kyslosti.
K šalátu Caprese si môžete dopriať aj iné čerstvé syry, ako je burrata alebo ricotta, alebo skúsiť s paradajkami rôznych farieb pre prekvapivý vizuálny efekt! A opäť posypanie sušeného oregana tomu celému dodá extra nádych chuti. Pamätajte, že pri varení je dôležité experimentovať a baviť sa!
Obsah