Objavte moju verziu Scaloppina alla Milanese a Insalata Caprese podľa trikov skvelého kuchára Cyrila Lignaca!

Image
© Janne

Čas prípravy: 20 minút Čas varenia: 10 minút

Zoznam prísad na prípravu Scaloppina alla Milanese a šalát Caprese podľa Cyrila Lignaca pre 4 osoby

  • 4 plátky teľacieho mäsa
  • 2 vajcia
  • Múka podľa chuti
  • Strúhanka, podľa chuti
  • Olej na vyprážanie
  • 4 zrelé paradajky
  • 1 guľôčka buffalo mozzarelly
  • Čerstvá bazalka
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ, podľa chuti
© Janne

Príprava

  1. Začnite prípravou hrebenatky: teľacie plátky opečte najskôr v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
  2. Hrebenatky opečieme na oleji do zlatista. Potom ich scedíme a položíme na plech vystlaný savým papierom, aby sa odstránil prebytočný olej.
  3. Na šalát Caprese: paradajky a byvoliu mozzarellu nakrájame na plátky, striedavo poukladáme na tanier. Pridajte lístky čerstvej bazalky, kvapku oleja, štipku soli a je to hotové!

Diétny recept

Ide o ľahký a kompletný recept s približne 500 kalóriami na porciu. Recept je možné urobiť diétnejším tak, že sa mušle namiesto vyprážania rozhodnete piecť v rúre pri 180°, čím sa zníži príjem tuku.

Tipy a variácie

Každá rodina má svoju vlastnú verziu hrebenatky, niektorí uprednostňujú použitie kuracieho mäsa namiesto teľacieho alebo na konci varenia pridajte trochu citrónu, aby dodali nádych kyslosti.

K šalátu Caprese si môžete dopriať aj iné čerstvé syry, ako je burrata alebo ricotta, alebo skúsiť s paradajkami rôznych farieb pre prekvapivý vizuálny efekt! A opäť posypanie sušeného oregana tomu celému dodá extra nádych chuti. Pamätajte, že pri varení je dôležité experimentovať a baviť sa!

PREČÍTAJTE SI  Pikantné rizoto s paradajkami, tuniakom a olivami: jedlo pre celú rodinu!
  • Domov
  • Gastronómia
  • Objavte moju verziu Scaloppina alla Milanese a Insalata Caprese podľa trikov skvelého kuchára Cyrila Lignaca!